Sla navigatie over

Maurits Vande Reyde: “Ondersteun lokale ondernemers in hun online aanwezigheid, maar verbied e-commerce niet”

Deze week vielen de maskers van de PS definitief af. De partijvoorzitter van de Waalse socialistische partij Paul Magnette wil de e-commerce en het online winkelen helemaal verbieden in ons land. Maurits Vande Reyde, Vlaams Parlementslid voor Open Vld, viel bijna van zijn stoel toen hij dit las. 'Zo'n uitspraken zijn bedreigend voor de Vlaamse economie, en zeker tijdens de relance. We moeten onze lokale ondernemers volop ondersteunen, ook in hun online aanwezigheid. Want fygitaal winkelen (een combinatie van fysiek en digitaal winkelen), dat is de toekomst voor hen', zegt Vande Reyde.

'Jobs in de e-commerce zijn geen echte jobs. Die mensen doen geen echt werk.' En die vele lokale winkels die volop hebben geïnvesteerd in hun online aanwezigheid? 'Tant pis, dat is niet echt.' Deze uitspraken deed een socialistische partijvoorzitter deze week in de Humo. Uiteraard is er één uitzondering. Op de webshop van de PS mag je wel nog online shoppen. Daar mag je wel nog T-shirts van drie euro aankopen.

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde hekelde de hypocrisie van de Waalse socialistische partij in zijn tussenkomst tijdens de plenaire vergadering. Hij riep bevoegd minister Crevits tegelijk op om volop verder in te zetten op online en digitaal winkelen.

Vlaams minister Hilde Crevits gaf in haar antwoord gehoor aan de oproep van parlementslid Vande Reyde: 'Wij zijn met een campagne gestart: 'Het internet. Ook uw zaak.' We hebben zo'n 4.000 ondernemingen met de e-scan kunnen bereiken, meer dan 7.000 lokale handelaars volgden onze opleiding om digitaal te kunnen werken en onze instructiefilmpjes zijn meer dan 200.000 keer bekeken. Dat is een zeer goede zaak. Je ziet dat ook de kleinere handelaar wil weten hoe hij zijn zaken op het internet kan verkopen.'

Het liberale parlementslid beaamde dat: 'De steunmaatregelen voor onze lokale handelaars hebben hun nut bewezen. Zo ken ik in mijn eigen stad Diest veel handelaars die die cursus gevolgd hebben. Die mensen zijn nog altijd fysiek aanwezig. Dat blijft hun corebusiness. Maar ze willen daarnaast online aanwezig zijn, zodat klanten hen ook daar terugvinden. Want fysieke aanwezigheid uitgebreid met online aanwezigheid, dat is de toekomst voor hen. Daarmee kunnen ze concurrentieel zijn met de grote buitenlandse websites.'

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder