Sla navigatie over

Mensen die werken moeten meer overhouden

“Werken is geen schande. Er moeten meer mensen aan het werk.” Dat zei premier Alexander De Croo tijdens de meiavondviering in Blankenberge. 

Alexander De Croo stapte in Blankenberge mee in de optocht van liberale verenigingen. Die ging dit jaar al voor de 75ste keer uit. Ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, de burgemeester van Blankenberge Björn Prasse en de schepenen liepen mee.

Echte partij van de werkenden 

Voor een bomvolle zaal maakte Alexander De Croo duidelijk dat Open Vld de échte partij van de werkenden is. “Wij steunen alle mensen die iets opbouwen en positief in het leven staan. Er zijn al genoeg negativisten die alleen maar afbreken in plaats van opbouwen. 1 mei is ook een liberale strijddag. Werken moet lonen.”

Alexander De Croo maakte ook duidelijk dat er meer mensen aan het werk moeten. “Het probleem is niet dat de sterkste schouders niet genoeg dragen, maar dat er te weinig schouders zijn. Dat is de echte ongelijkheid. De ongelijkheid tussen wie werkt en bijdraagt en wie niet wil werken.”

Jobs weigeren = geen werkloosheidsuitkering

De premier noemde het een schande dat er mensen zijn die elke dag gaan werken en minder overhouden san mensen die dat niet doen. 

Hij wil ook dat mensen die keer op keer jobs weigeren hun uitkering moeten verliezen.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder