Sla navigatie over

Minister Gatz betuigt medeleven bij overlijden Luc De Vos

Luc De Vos was een veelzijdig artiest die uitblonk in zijn liedjes en zijn woorden, want hij was ook een begenadigd schrijver. Hij bracht eenvoudige, herkenbare en toch diepzinnige teksten die jong en oud in Vlaanderen raakten. Zijn rockstijl stond op de hoogte van het beste uit de internationale rock’n roll van de voorbije 25 jaar. Hij was een icoon in Vlaanderen, niet enkel op het podium, maar met zijn brede culturele interesse, zijn boeken, zijn maatschappelijk engagement en zijn présence, ook ernaast.

Toen Luc De Vos met Gorki in de Ancienne Belgique (AB) deelnam aan Humo’s memorabele Rock Rally in 1990, waar de groep derde eindigde en Noordkaap won, leerde de hoofdstad deze tegendraadse belofte kennen. Hij brak door met de live-opname van ‘Boterhammen’ (’92), die gepland was in het Brusselse Warandepark, maar omwille van het slechte weer, ijlings verhuisde naar de AB.

“De manier waarop Luc De Vos met woorden kon spelen deden weinigen hem na”, zegt minister Gatz. “Als rockmuzikant, maar ook als columnist en schrijver zette hij onvergetelijke teksten op papier. Hij was een rebel met een franke bek en een snedig verstand. Een soms ongepolijst rockartiest die ook snel een gerespecteerde plaats verwierf in de literaire milieus. Zijn Gentse coloriet liet hij nooit afbladeren. Met tijdloze liedjes als ‘Mia’, ‘Lieve kleine Piranha’ en ‘Anja’ leeft hij verder in ons collectieve geheugen.”

Minister Gatz wenst familie, vrienden en kennissen van Luc De Vos veel sterkte tijdens deze moeilijke periode.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder