Sla navigatie over

Minister Somers lanceert #ikgeefZomerles

Tientallen Vlaamse ondernemers engageren zich om les te geven in een zomerschool. Dat stond vandaag te lezen in de krant De Tijd. De Zomerscholen zijn in het leven geroepen om tijdens de zomervakantie leerachterstand weg te werken. Vooral de meest kansarme jongeren worden zo geholpen. Bevoegde ministers Bart Somers en Ben Weyts juichen het initiatief toe en geven ook zelf gehoor aan de oproep: deze zomer gaan ze ook voor een klas staan. Met de hashtag #ikgeefZomerles willen ze nog meer mensen warm maken om dat te doen.

 De scholen in Vlaanderen zijn veel meer dan in onze buurlanden open gebleven, maar toch zijn onze kinderen en jongeren niet gespaard gebleven. Door collectieve schoolsluitingen (vorig én dit schooljaar), quarantaineperiodes en allerlei strenge maatregelen dreigt er leerachterstand. Dit raakt álle leerlingen, maar jongeren in een kansarme situatie worden het hardst getroffen. Daarom lanceerden minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers en minister van Onderwijs Ben Weyts de Zomerscholen. Gedurende minimaal tien dagen krijgen jongeren er een lesaanbod gekoppeld aan spel, cultuur en sport. Via een projectoproep maken ze daar tien miljoen euro voor vrij waar lokale besturen en scholen kunnen op kunnen intekenen.

Die projectoproep kreeg vandaag een ongelooflijk duwtje in de rug. Op initiatief van ondernemers Peter de Keyzer en Olivier Van Horenbeeck engageren tientallen Vlaamse ondernemers zich om deze zomer zelf voor de klas te gaan staan. Ministers Somers en Weyts willen hen bedanken om mee hun schouders te zetten onder de strijd tegen kansarmoede. De ministers engageren zich ook zelf om deze zomer ook aan de slag te gaan in één van de Zomerscholen.

Om de oproep nog meer kracht bij te zetten, lanceren ze de hashtag #ikgeefZomerles. Op die manier willen ze alle Vlamingen uitnodigen om deze zomer mee het verschil te maken voor onze jongeren.

Minister Bart Somers: “Dit is Vlaanderen op z’n mooist. Ondernemers die zich engageren om de meest kwetsbaren vooruit te helpen door een paar dagen voor de klas te gaan staan. Dit is het engagement dat we nodig hebben. Ik ga er alvast op in en nodig iedereen uit om hetzelfde te doen.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder