Sla navigatie over

Minister Sven Gatz investeert 3 miljoen in Vlaamse jeugdhuizen

Sinds 2014 kunnen jeugdhuizen die personeel in dienst hebben, jaarlijks een projectsubsidie aanvragen. In 2014 werden nog maar 42 dergelijke projecten gesubsidieerd. Vandaag is hun aantal bijna verdubbeld. De toename van het aantal aanvragen zorgde op vier jaar tijd voor een budgetverhoging van 68 procent. Voor 2018 gaat het om een bedrag van 3,145 miljoen euro.
 
Daarmee worden 75 projecten ondersteund. Met 41 projecten wil minister Gatz de artistieke expressie van jongeren bevorderen. Nog 34 andere projecten stimuleren het ondernemerschap bij jongeren. Iets meer dan de helft van de projecten situeert zich in de centrumsteden. Maar ook in kleinere steden en gemeenten zoals Avelgem, Zele of Mol, komt er in 2018 een projectwerking. Elk project ontvangt het maximale subsidiebedrag van 45.000 euro. 
 
Met de subsidie kunnen jeugdhuizen vanaf 1 januari 2018 een jaarwerking opzetten rond ondernemerschap en artistieke expressie. Sven Gatz: “Het gaat telkens om projecten van, voor en met jongeren, die bovendien op korte termijn voor  nieuwe jobs zorgen in de jeugdhuissector. Tegelijk dagen we op die manier de jeugdhuizen uit om hun doelgroepen te vergroten en diverser te maken. We willen immers zoveel mogelijk jongeren het jeugdhuis laten ontdekken.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder