Sla navigatie over

Minister Tommelein zegt #Tankjewel

De Week van de Milieuvriendelijke voertuigen ging zaterdag van start met de lancering van #tankjewel, het motto van de campagne. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein bedankte in Kortrijk de eerste bestuurder die zijn auto elektrisch kwam opladen. Met de campagne wil de Vlaamse overheid iedereen bedanken die kiest voor groenere alternatieven en zoveel mogelijk mensen overtuigen om de overstap te overwegen. ‘We maken van de voortrekkers echte ambassadeurs, die samen met de overheid de milieuvriendelijke voertuigen mee promoten. Verandering van onderuit werkt altijd het beste’, vindt Tommelein.
 
Maak een proefrit
De Vlaamse overheid ondersteunt de keuze voor milieuvriendelijke voertuigen op verschillende manieren. Wie een zero-emissie voertuig koopt, krijgt een premie tot €5.000 voor de goedkoopste modellen. Bart Tommelein: ‘Elk jaar zakt de premie een beetje. Met een bestelbon tot en met 31 december 2016, kan je nog genieten van de hoogste premies. Twijfel je nog? Deze week zetten de autodealers hun milieuvriendelijke voertuigen in de kijker en kan je op heel veel plaatsen een proefrit maken. Doen!’
 
Elektrisch rijden voor lokale besturen
Na de aftrap, overhandigde Bart Tommelein de gids ‘elektrisch rijden voor lokale besturen’ aan burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne. Deze gids vormt een leidraad voor lokale besturen om elektrisch rijden in de praktijk te brengen en verder te kijken dan alleen maar te investeren in infrastructuur. ‘De gids geeft je goede voorbeelden van hoe andere gemeenten vandaag al het elektrisch rijden stimuleren. Voldoende laadpunten hebben in steden en gemeenten is erg belangrijk, maar in de gids vind je nog veel meer inspiratie’, zegt Vincent Van Quickenborne.
 
Alle acties tijdens de milieuvriendelijke week vind je op: www.milieuvriendelijkevoertuigen.be

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder