Sla navigatie over

Minister van Financiën verwelkomt inspanningen verzekeringssector

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo is tevreden dat na de banksector nu ook de verzekeringssector bereid is om getroffen gezinnen en bedrijven meer financiële ademruimte te geven. Het akkoord over uitstel van betaling weerspiegelt het akkoord dat de minister van Financiën, in overleg met de Nationale Bank, het voorbije weekend met de Belgische banken sloot.

Het akkoord tussen de overheid en de Belgische banken omvat een garantieregeling van 50 miljard om de kredietverlening aan de reële economie te waarborgen. Daarnaast engageerden de Belgische banken zich ook om tot 30 september 2020 uitstel van betaling te geven aan bedrijven met lopende kredieten en aan particulieren met een hypothecair krediet die in betaalproblemen zouden komen door de coronacrisis.

Het is belangrijk dat de verzekeringssector zich nu op dezelfde lijn zet en de mogelijkheid tot uitstel van betaling voorziet. Zo krijgen getroffen gezinnen en bedrijven meer financiële ademruimte om deze moeilijke periode door te komen en blijven tegelijk de verzekerde risico’s gedekt.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder