Sla navigatie over

Ministerraad neemt Wet op nachtarbeid aan van Ceysens en Van Quickenborne: “Drempel voor e-commerce weggewerkt”

Ceysens: “Op die manier nemen we een belangrijke drempel weg voor e-commerce. Voortaan zal nachtarbeid kunnen in alle economische sectoren, dat was vroeger niet het geval. Daardoor ondervonden Belgische bedrijven actief in de e-commerce een groot concurrentienadeel ten opzichte van hun concurrenten van over de grens. De Nederlanders bijvoorbeeld kunnen wel een online besteld pakje de dag erna afleveren aan de klant. Dankzij deze maatregel kunnen nu ook Belgische bedrijven in alle sectoren ’s nachts werken.”

 
“Op die manier kunnen we een halt toeroepen aan de export van Belgische koopkracht én jobs naar het buitenland”, zegt Van Quickenborne. “Dit is écht een belangrijke stap vooruit. Zeker in combinatie met de loonlastenverlagingen die de regering tegelijkertijd doorvoert.”
 
Met deze maatregel krijgt deze belangrijke en almaar groeiende sector alle kansen. “Bedrijven zullen hierdoor jobs kunnen creëren, jobs die ook kansen geven aan laaggeschoolden die het vandaag minder gemakkelijk hebben op onze arbeidsmarkt.”
 
Ook Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda, is positief over meer jobs en groei realiseren in de Belgische e-commerce sector. Het wetsontwerp wordt begin volgend jaar in de Kamer verwacht voor behandeling.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder