Sla navigatie over

Vanaf 12 oktober nachtelijke verkeershinder op en langs Leopold III-laan (A201) in Machelen

Op de grens van het Vlaamse en Brusselse Gewest, vlakbij het hoofdkantoor van de NAVO, bouwt De Werkvennootschap een indrukwekkende fietsbrug over de Leopold III-laan. Met zijn 710 meter is het bouwwerk meteen een van de langste fietsbruggen in Vlaanderen. De brug verbindt de Harenweg in Zaventem met de Sint-Stevens-Woluwestraat in Machelen en biedt een enorme verbetering op vlak van reisafstand en veiligheid. Momenteel steken fietsers de Leopold III-Laan nog over via de Bourgetlaan en de Raketstraat. Dit zorgt voor een omweg van bijna een kilometer, waar ze heel wat verkeer kruisen. Vanaf donderdag 12 oktober start de plaatsing van de 15 brugdelen en bijhorende brugpijlers. De installatie zal verkeershinder veroorzaken op de Leopold III-laan, Hermeslaan en Raketstraat. Om de impact te beperken, werkt de aannemer steeds tussen 22u en 6u ’s nachts.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters investeert 11,7 miljoen euro met dit project, dat de langste fiets- en wandelbrug van het land wordt: ‘’Deze fietsbrug kadert binnen de Werken aan de Ring, waar we zo’n 115km fietssnelweg bouwen, goed voor een investering van 300 miljoen euro. Daar zitten ook heel wat , zoals de HST-fietsbrug in Zaventem en de fietsbrug aan het Vierarmenkruispunt, en dus ook de langste fietsbrug van het land, over de Leopold III-laan in Machelen.’’

Hinder aan Leopold III-laan (A201) en Hermeslaan

In de nachten van 12 op 13 en 20 op 21 oktober plaatst de aannemer een brugdeel vlak aan de oprit van de Hermeslaan naar de A201 met volgende hinder tussen 22u en 6u:

  • Afsluiten Hermeslaan
  • Afsluiten oprit Hermeslaan naar A201
  • Afsluiten rechterrijstrook A201 uitgaand verkeer Brussel
  • Omleiding lokaal verkeer via Hermeslaan > Grensstraat > John F. Kennedylaan > Holidaystraat > Bessenveldstraat > Raketstraat

Weersomstandigheden kunnen altijd roet in het eten gooien.

In de nacht van 24 op 25 oktober installeren we het grootste brugdeel over de Leopold III-laan zelf. Ook hier met hinder tussen 22u en 6u:

  • Afsluiten Leopold III-laan in beide richtingen
  • Onderbreking tramlijn langs Leopold III-laan
  • Omleiding uitgaand verkeer Brussel via Bourgetlaan > A201
  • Omleiding ingaand verkeer Brussel via John F. Kennedylaan > Holidaystraat > Bessenveldstraat > Raketstraat > A201

Hinder aan Raketstraat

De plaatsing van de brugdelen langs de Bessenveldstraat en Raketstraat vindt plaats tijdens 7 nachten, opnieuw tussen 22u en 6u: 13-14 oktober, 22-23-24 oktober, 8-9-10 november, 27-28 november en 12-13 december. De impact:

  • Afsluiten Raketstraat voor gemotoriseerd verkeer. Wandelaars en fietsers met fiets aan de hand kunnen voorbij.
  • Omleiding via JF Kennedylaan > Grensstraat > Hermeslaan > Bourgetlaan.

Vooruitblik naar einde werken

In het voorjaar 2024 werken we de brug verder af en sluiten we hem aan op de bestaande fietspaden. We bezorgen onze persrelaties nog een uitnodiging om vanop de werf verslaggeving te kunnen brengen van deze mijlpaal.

Meer info over de werken op werkenaandering.be/fietsbrug-A201

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder