Sla navigatie over

Nele Lijnen: “5G noodzakelijk om van België digitale koploper te maken”

De regeringen bereikten gisteren geen akkoord in het Overlegcomité over de veiling van de 5G-spectrumlicentie . Nochtans is deze veiling essentieel voor de uitrol van 5G in ons land. “Ons land moet zich hier ambitieus tonen. Onze toekomst als digitale koploper staat op het spel: deze kans mogen we niet missen”, stelt liberaal Kamerlid Nele Lijnen.

Het belang van de uitrol van 5G is niet te onderschatten. “Verschillende belangrijke toepassingen zoals zelfrijdende wagens en medische ingrepen via robotica zouden door deze blokkering vertraging ondervinden in hun uitrol. Ons land moet koploper blijven van nieuwe technologieën. ‘Digital Belgium’ vereist een snelle veiling van de licentie”, zei Lijnen tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Ze ondervroeg de regering over het uitblijven van deze veiling door onenigheid tussen de regeringen.

Bedrijfswereld

Minister van Telecom De Backer toonde zich in zijn antwoord op de vraag van Lijnen sterk ontgoocheld door de opgelopen vertraging. “De gemeenschappen blokkeren dit cruciaal economisch dossier omwille van een banale centenkwestie”, aldus De Backer.

De liberalen wijzen op de impact van de komst van 5G op onze jobcreatie en onze economie. Minister De Backer wil de veiling voor 5G integraal organiseren en na de verkiezingen over de verdeling van de opbrengsten beslissen.

Een goed idee, volgens Lijnen: “Dan is er geen vertraging in investeringen, dat is goed voor de consument en geeft juridische zekerheid. Ik roep de gemeenschappen dan ook op om terug aan de tafel te gaan zitten.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder