Sla navigatie over

Nele Lijnen: “Treinpunten om de reiziger beter te bedienen”

Met de NMBS wordt er onderhandeld over een nieuwe beheersovereenkomst die een hervorming van de spoorwegen moet mogelijk maken. Daarbij wordt ook gesproken over de dienstverlening in de stations. Lijnen ziet daarbij een kans om het succes van het Bpost PostPunt te herhalen: “Dat zou een manier kunnen zijn om klanten veel meer tijdstippen en plaatsen tickets te kunnen aanbieden.”

 

Federaal Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant ontkende alvast dat er  tegen 2020 nog meer stations zouden sluiten. Ze reageerde ook positief op het voorstel van Nele Lijnen: “Uw idee om te evolueren naar een treinpunt is interessant”. Het zal worden meegenomen in de verdere onderhandelingen.

 

Nele Lijnen concludeerde haar pleidooi met haar visie op een dynamische stationsbuurt: “We moeten ervoor zorgen dat er van stations geen desolate punten gemaakt worden; maar dat dit gezellige punten blijven.” Ze benadrukte daarbij het belang van aandacht voor een diverse dienstverlening, waarbij bijvoorbeeld een wachtzaal kan worden gecombineerd met een broodjeszaak of krantenwinkel waar dan ticketverkoop mogelijk is.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder