Sla navigatie over

Open Vld en MR vieren 175ste verjaardag met groot feest in Paleis 12 

Op vrijdagavond hebben de Open Vld en MR een hun 175-jarig bestaan gevierd in Paleis 12, op de Brusselse Heizel. Meer dan 4200 aanwezigen genoten van een rijkgevuld programma met internationale topsprekers, waaronder Mark Rutte, Charles Michel, Alexander De Croo en Afghaans vrouwenrechtenactiviste Razia Arefi. De liberalen blikten terug naar de hoogtepunten uit hun geschiedenis en bespraken brandende thema’s zoals mensrechten, democratie, Europa en de toekomst van het liberalisme in België.  

Alexander De Croo en Charles Michel keken naar de actuele uitdagingen en hoe zij, als liberalen, deze kunnen aanpakken. Premier De Croo: “Tijdens 175 jaar liberalisme hebben we ongeziene vooruitgang gezien. Samen werken we verder aan een land waar we trots op kunnen zijn.” 

Daarna legde Afghaanse vrouwenrechtenactiviste Razia Arefi een pakkende getuigenis af over vrijheid en vrouwenrechten in Afghanistan. Ze deed een duidelijke oproep: “Laat ons van België de voorpost maken van Afghaanse vrouwenrechten”.  

Drie liberale premiers gingen vervolgens met elkaar in gesprek over hoe liberalen de belangrijkste Europese vraagstukken kunnen beantwoorden. Nederlands minister-president Mark Rutte: “Voor ons liberalen zijn de grote uitdagingen, grote opportuniteiten. We moeten nu investeren in klimaat, onderwijs en veiligheid”. Dit werd gevolgd door een interessante gedachtewisseling over de rechtsstaat in de EU, met Eurocommissaris Didier Reynders, Hongaarse Europees parlementslid Catalin Cseh en Thomas Byrne, Iers minister van Europa. 

Last but not least, keken voorzitters Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez naar de toekomst van het liberalisme in België. Egbert Lachaert: “Het liberalisme is de énige ideologie die de vrijheid van mensen centraal stelt. Wij geloven dat morgen beter wordt dan vandaag en durven leiden. Dat is hoe wij aan politiek doen”. 

Lees hier de speech van premier Alexander De Croo. 

Lees hier de speech van voorzitter Egbert Lachaert. 

  

 

 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder