Sla navigatie over

Open Vld scoort op Salon Land- en Tuinbouw

De Expo van Roeselare was het toneel voor het jaarlijkse Salon voor Land- en Tuinbouw. Dit jaar werd de beurs geopend door Europees parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) die er een bijzonder krachtige speech gaf. Uiteindelijk ontvingen in totaal 125 standhouders ongeveer zo’n 20.000 bezoekers. 

Open Vld luistert

Op initaitef van Vlaams volksvertegenwoordiger Francesco Vanderjeugd voorzag ook Open Vld een stand op het Salon. Bezoekers van de stand konden het gesprek aangaan met mandatarissen van de partij die op verschillende beleidsniveaus bezig zijn met de land- en tuinbouwsector:

– Herman De Croo (minister van staat en zelf landbouwer)
– Hilde Vautmans (Europees parlementslid)
– Francesco Vanderjeugd (Vlaams Volksvertegenwoordiger)
– Piet Vandermersch (provincieraadslid en zelf veehouder)
– Dirk Sioen (burgemeester in Zonnebeke en zelf landbouwer)
– Veerle Vervaeke (schepen van landbouw in Tielt)
– Bart Bostoen (gemeenteraadsvoorzitter in Staden en zelf tuinbouwer)

Een schuimwijn uit het Heuvelland of een streekbiertje?

In die talloze gesprekken werden ideeën uitgewisseld en actuele situaties besproken met jonge land- en tuinbouwers, gepensioneerde boeren, loonwerkers, veehouders, vertegenwoordigers van toeleveringsbedrijven en beleidsmensen.

Zoals het elke stand beaamt op een beurs, bood ook Open Vld aan haar standbezoekers iets aan om te drinken. Er werd daarbij gekozen om met lokale producten te werken. Zowel het Zientje, een schuimwijn van de Heuvellandes wijnbouwer Entre-Deux-Monts, als de Blinde Mol, een streekbiertje van artisanale brouwerij Maenhout in Pittem, vielen bijzonder in de smaak bij de gasten.

Test jouw kennis

Bij momenten was het over de koppen lopen op de beurs en zeker ook op de stand van Open Vld, waar bezoekers maar al te graag binnensprongen voor een babbel met onze mandatarissen, voor een lekker glaasje en/of een gooi naar eeuwige roem. Bezoekers kregen namelijk de kans om hun kennis van de land- en tuinbouwsector te testen. Hoofdprijs? Een lunch en rondleiding in het Vlaams Parlement. Uit de 287 deelnemers worden binnenkort de winnaars bekendgemaakt.

"Onze stand was een groot succes en is zeker voor herhaling vatbaar," blikt Francesco Vaderjeugd tevreden terug.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder