Sla navigatie over

Open VLD wil iedereen tot 500 euro belastingvrij laten bijklussen

De liberale lijsttrekkers voor Kamer en Vlaams Parlement in Limburg, Patrick Dewael en Marino Keulen, willen een klussenplatform oprichten. Dat maakt het mogelijk om "in het wit" allerlei klussen uit te voeren, zonder erop belast te worden. Iedereen zou op die manier tot 500 euro per maand kunnen bijverdienen of evenveel kunnen spenderen. Dewael en Keulen willen hiermee het zwartwerk terugdringen, extra economische bedrijvigheid aanzwengelen en de sociale cohesie versterken.

"Het gaat om klusjes die nu vaak in "het zwart" of gewoonweg niet gebeuren", aldus Dewael. "Voorbeelden zijn licht tuinwerk, bijlessen voor schoolvakken, woensdagnamiddagopvang, de hond uitlaten of computerhulp. Het "witten" ervan staat toe iets bij te verdienen zonder vrees voor problemen met de fiscus of iemand anders zijn werk af te nemen. Het vergemakkelijkt de combinatie werk-gezin of ondersteunt de zorgverlening."

"Ons voorstel is bijzonder nuttig in het dagelijks leven van mensen", vult Keulen aan. "Dit verlicht de druk op de gezinnen of mensen die niet meer in staat zijn bepaalde taken zelf uit te voeren. Het is dus een win-win-situatie. Iedereen kan in het systeem stappen."

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder