Sla navigatie over

Open Vld wil inhaalbeweging diversiteit in het politiekorps

Een dringende inhaalbeweging om meer diversiteit in de politie te krijgen is nodig. Dat is cruciaal om twee redenen: de politie wordt een spiegel van de samenleving en dat versterkt de band en de identificatiemogelijkheden van mensen met de overheid. Daarnaast bieden we een antwoord op een actueel veiligheidsmanco dat erin bestaat dat de politie te weinig capaciteit heeft om vaak voorkomende vreemde talen te begrijpen (Arabisch, Tamazight, ...).

Ons voorstel is eenvoudig: laat mensen nu psychologische en fysieke proeven doen, onderzoek hun achtergrond op geschiktheid en meldt hen dat. Geef ze dan bijvoorbeeld 2 jaar de tijd om hun diploma middelbaar onderwijs te halen en hun kennis Nederlands bij te schaven (deze laatste twee zijn dé reden waarom zo weinig allochtonen politieman of -vrouw kunnen worden). Laat hen ondertussen al parttime bij de politie werken op administratieve of andere haalbare taken, zodat ze vertrouwd raken met het korps. Daarnaast volgens ze les op hun maat.

Dat voorstel botst steeds op allerlei idiote bezwaren. De Minister van Binnenlandse Zaken gaat nu een sterk afgezwakt proefproject doen in Antwerpen, maar we hebben geen proefproject nodig maar een robuust programma om die diversiteit zo snel mogelijk op niveau te tillen.

Lees hier het volledige "Actieplan tegen terreur en radicalisering": http://www.openvld.be/library/1/files/5528_20151208_actieplan_tegen_terreur_en_radicalisering.pdf

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder