Sla navigatie over

Open Vld roept in de Kamer op tot eensgezindheid over lot van Olivier Vandecasteele

De situatie van Olivier Vandecasteele is bijzonder ernstig. Onze landgenoot zit nu al 428 dagen onschuldig gevangen in Iran. Kamerlid Jasper Pillen bracht zijn lot nogmaals ter sprake tijdens het vragenuur in het federaal parlement: “Olivier is er zeer slecht aan toe. De schrijnende detentieomstandigheden en de voortdurende folteringen eisen fysiek en mentaal hun tol.” Hij deelt de oproep van Premier Alexander De Croo dat we ons als land niet uit elkaar mogen laten spelen door een manipulatief Iraans regime.

De hel waarin Olivier verkeert laat niemand onberoerd. Ook het leed van de familie en vrienden is met geen woorden te beschrijven. “We herinneren ons allemaal de moedige getuigenis van Nathalie, de zus van Olivier, hier in het parlement. Zelden was het hier zo stil”, aldus Pillen.

Niet alleen houdt het Iraanse regime onze landgenoot onterecht en in mensonterende omstandigheden vast, het verspreidt bovendien fakenews dat een gevangenruil op dit moment nakend is. Nog volgens datzelfde regime wordt Olivier goed verzorgd. Pillen: “Dat is absoluut niet zo. Olivier kwijnt weg, krijgt geen medische verzorging en takelt af. Onze diensten doen er 24/7 alles aan om Olivier terug naar België te halen. Tot het zover is, blijven we druk zetten op Iran om de omstandigheden waarin hij wordt vastgehouden te verbeteren.”

Pillen wees tenslotte de critici van de stappen die de regering in dit dossier zet terecht: “Meerderheid en oppositie moeten hier samen aan één zeel trekken. We delen dezelfde doelstelling: Olivier vrij krijgen. Laat ons daar samen aan werken.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder