Sla navigatie over

‘Overheid moet oplossingen zoeken in plaats van betalingsproblemen groter te maken’

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo vraagt dat de FOD Financiën het onderzoek van de federale ombudsman over het invorderen van belastingschulden ter harte neemt en snel met een plan komt dat de aanbevelingen omzet.

De federale ombudsman heeft vandaag aan de Kamer een onderzoeksrapport overgemaakt over de manier waarop de FOD Financiën belastingschulden invordert. De ombudsdienst doet in dat rapport ook een reeks aanbevelingen.

Minister van Financiën Alexander De Croo vraagt nu aan de FOD Financiën om snel met een plan van aanpak te komen voor de omzetting van de aanbevelingen van de federale ombudsman.

Alexander De Croo: “Het is al erg genoeg als mensen door omstandigheden met betalingsproblemen kampen. Het is de rol van de overheid om dan samen naar oplossingen te zoeken, niet om de betalingsproblemen nog groter te maken. Gelukkig blijft het invorderen van belastingschulden de uitzondering. Wanneer het toch zover komt, moet men zoeken naar een aanpak die voldoende rekening houdt met de situatie waarin mensen zich bevinden. Ook het maken van extra kosten voor de belastingplichtigen door bijvoorbeeld het inzetten van deurwaarders moet zoveel mogelijk beperkt worden. Het kan niet dat invorderingskosten oplopen tot een veelvoud van het verschuldigde bedrag.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder