Sla navigatie over

Parlementslid Coenegrachts roept op om over de grenzen van meerderheid en oppositie heen te strijden tegen seksueel geweld

Twee weken geleden stapte een meisje van 14 uit het leven nadat daders de beelden van een groepsverkrachting online verspreidden. Steven Coenegrachts, Vlaams Parlementslid voor Open Vld, biedt zijn medeleven en dat van de voltallige Open Vld-fractie aan aan de nabestaanden. “Als mens en als vader van een dochter ben ik diep geraakt door deze gebeurtenis. Ik reken op een snelle en correcte bestraffing van de daders. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat slachtoffers aangifte durven doen van seksueel geweld en erover willen praten met een vertrouwenspersoon. Tot slot zijn we allemaal verantwoordelijk voor onze kinderen; om onze zonen op te voeden en onze dochters sterk te maken. Ik wil over de partijgrenzen heen samenwerken met als doel minder seksuele delicten”, zegt Coenegrachts.

Onze samenleving werd deze week opgeschrikt door een weerzinwekkende gebeurtenis: een 14-jarig meisje werd verkracht. Alsof dat niet verschrikkelijk genoeg was, werden er beelden van gemaakt die gedeeld werden op sociale media. Het meisje zag blijkbaar geen perspectief, geen licht aan het einde van de tunnel, geen mogelijkheid om erover te praten, en stapte uit het leven. Vlaams Parlementslid Steven Coenegrachts roept nu op om over de grenzen van oppositie en meerderheid heen expertises samen te brengen en zo te komen tot een eengemaakte strategie tegen seksueel geweld.

“Iedereen heeft hierin een taak te vervullen. Zo werkt federaal minister Van Quickenborne aan strengere straffen voor seksueel misbruik. Het departement Justitie beschouwt dit terecht als een absolute prioriteit. Seksueel geweld verwoest levens en dat kunnen, mogen en zullen we niet ongestraft laten”, aldus Coenegrachts. “Daarnaast moeten we slachtoffers de boodschap meegeven: praat erover, er is altijd iemand die wél luistert en wél helpt, en doe ook aangifte. Tot slot dragen we als ouders een grote verantwoordelijkheid voor de opvoeding van onze kinderen en moeten we de strijd tegen seksueel geweld ook op sociale media voeren.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder