Sla navigatie over

Parlementslid Stephanie D’Hose tevreden dat geldigheid museumpas verlengd wordt

De coöperatieve vennootschap MuseumPASSmusées kondigde vandaag aan dat mensen met een museumpas een compensatie krijgen voor de volledige lockdownperiode, en dit vanwege de coronapandemie. Hiermee gaat de museumsector in op een eerder voorstel van Vlaams Parlementslid Stephanie D’Hose om de looptijd van de pas te verlengen. Zij reageert dan ook tevreden: “Dit is een heel mooi gebaar van de museumsector. Door de lockdown kunnen de museumpashouders momenteel geen gebruik maken van hun pas en dit tot de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus worden opgeheven. MuseumPASSmusées geeft met de verlenging van de pas gehoor aan de vraag van vele museumliefhebbers.”

Eind april stelde de Veiligheidsraad een mogelijke heropening van de musea op 18 mei in het vooruitzicht. Tegen die datum zullen de musea ongeveer twee maanden dicht zijn geweest. Mensen met een museumpas, een abonnement waarmee musea en tentoonstellingen gratis of tegen een verminderde prijs te bezoeken zijn, krijgen nu een compensatie voor de volledige lockdownperiode, en dit vanwege de coronapandemie. Dat besliste de coöperatieve vennootschap MuseumPASSmusées vandaag.

Zodra de musea weer open zijn, krijgen ze de kans om de duur van de lockdown op te nemen of te doneren. Zo wil MuseumPASSmusées tegemoetkomen aan de vele reacties van pashouders die graag hun steentje willen bijdragen aan de culturele sector om deze moeilijke dagen door te komen.

Liberaal Parlementslid Stephanie D’Hose stelde eind april voor om de duur van deze passen te verlengen met de periode van de lockdown. Zij reageert dan ook tevreden. “Dit is een heel mooi gebaar van de museumsector. Door de lockdown kunnen de museumpashouders momenteel geen gebruik maken van hun pas en dit tot de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus worden opgeheven. MuseumPASSmusées geeft met de verlenging van de pas gehoor aan de vraag van vele museumliefhebbers. Het is ook in overeenstemming met de voorziene regelingen inzake het vervangen van reeds betaalde museum- en concerttickets door nieuwe tickets”, zegt D’Hose.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder