Sla navigatie over

Parlementslid Mercedes Van Volcem tevreden dat nieuwe ferryverbinding tussen Zeebrugge en Schotland op komst is

Minister-president Jambon nam begin deze week deel aan de Belgische economische missie naar het Verenigd Koninkrijk. Tijdens die missie bleek dat hij aan het onderhandelen is over een nieuwe ferryverbinding tussen Vlaanderen en Schotland, meer bepaald tussen Zeebrugge en Rosyth. Mercedes Van Volcem, Vlaams Parlementslid, is tevreden: “Dit is goed nieuws. Het biedt enorme economische en toeristische opportuniteiten en zou een zeer goede zaak zijn voor de stad Brugge.”

46 jaar lang was er een rechtstreekse ferryverbinding tussen de haven van Zeebrugge en Hull. Veel mensen denken daar met heimwee aan terug, omdat ze in haar hoogdagen maar liefst 300.000 passagiers per jaar vervoerde. Vlaams Parlementslid Mercedes Van Volcem benadrukte in het parlement dat een nieuwe ferryverbinding een oplossing kan bieden voor het grote tekort aan vrachtwagenchauffeurs, past binnen het duurzaamheidsverhaal én kansen biedt voor de nieuwe haven Antwerpen-Zeebrugge, die op vandaag al 32 miljoen ton goederen verscheept naar het Verenigd Koninkrijk.

Van Volcem: “De gewezen CEO van Norfolkline maakt zich sterk dat er in 2023 opnieuw ferry’s kunnen varen tussen Zeebrugge en Rosyth. Minister Weyts bevestigt vandaag die ambitie. Er zijn concrete gesprekken gestart met de Schotse partners en ook van overheidswege blijkt er een duidelijke interesse. Dat stemt me zeer hoopvol. Ik reken erop dat deze nieuwe ferryverbinding realiteit wordt.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder