Sla navigatie over

Persmededeling over regeringsvorming namens MR, Open Vld en CD&V

Premier Sophie Wilmès en de voorzitters Georges-Louis Bouchez, Joachim Coens en Egbert Lachaert van de drie regeringspartijen MR, CD&V en Open Vld  bedanken de socialistische voorzitters Magnette en Rousseau voor het werk dat ze geleverd hebben voor de vorming van een nieuwe regering. De regeringspartijen nemen er akte van dat het tijdens hun informatieronde niet mogelijk was onderhandelingen op te starten over de vorming van een nieuwe regering die de steun krijgt van een absolute meerderheid in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De socialistische familie had een alternatief voorgesteld. Dat heeft niet de voorkeur van de betrokken partijen.

De voorzitters van de drie huidige regeringspartijen zullen een opdracht opnemen om bijkomende regeringspartners te zoeken die zich willen aansluiten bij de huidige regeringspartijen om tot een parlementaire meerderheid te komen die een krachtdadig steun- en herstelbeleid zal voeren.

Premier Sophie Wilmès en de regering zullen, zoals aangekondigd in de Kamer, de Covid-19-crisis blijven bijsturen en een relanceplan voorbereiden. Beide zullen ook in overleg gebeuren met de deelstaten.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder