Sla navigatie over

Pillen: “Ondersteuning ondernemers in crisis blijft overeind”

Over twee maanden is onze hele aardbol precies één jaar in de ban van het corona-virus. Tien maanden lang al leven we met restricties, beperken we onze contacten en moeten we behoedzaam zijn. “Dat is ook nodig om het virus in te dijken. We mogen deze zware beperkingen geen dag te vroeg stoppen, maar nog meer dan dat: we mogen ze ook geen dag te lang aanhouden.  Het is niet gemakkelijk voor vele mensen, denken we in het bijzonder aan ondernemers die rechtstreeks getroffen zijn door een, zoals de horeca-ondernemers. Het is dan ook goed te horen dat de premier benadrukt dat niemand wordt achtergelaten”, stelt Jasper Pillen (Open Vld). 

Iedereen is het moe, veel burgers zitten erg diep. “De horeca en evenementensector, de contactberoepen, al die studenten met grote dromen, noem maar op. De realiteit is keihard”, stelt Pillen. Begin deze week werden de maatregelen verlengd. “En hoe zeer die maatregelen ook indruisen tegen wat de meeste mensen willen en wat we oor corona gewoon waren, ze blijven nodig om onze zorg te garanderen en te beschermen”, zegt Pillen.

Overlegcomité 22 januari

Begin deze week werd het ministerieel besluit verlengd tot 1 maart. 1 maart lijkt een eeuwigheid weg. “Maar 1 maart is geen absoluut keerpunt, geen datum dat we nu in steen moeten beitelen. Volgende week al is er een nieuw Overlegcomité waar een nieuwe evaluatie zal gebeuren. De situatie wordt zoals steeds nauwgezet opgevolgd”, aldus Pillen.

Volgens Pillen onderstreept de kritiek eerder deze week eigenlijk vooral dat onze burgers en bedrijven nood hebben aan perspectief. “De uitrol van de vaccinatiestrategie gaat de goede richting uit. Laat ons hopen dat mensen hieruit de nodige motivatie kunnen putten”, zegt Pillen.

Op zijn vraag naar blijvende financiële steun voor de ondernemers antwoordde de premier positief. “De premier bevestigde dat de verlenging van het dubbele overbruggingsrecht morgen op de agenda van de ministerraad staat en dat hier al een akkoord over is in de Kern. Een goede zaak: de nodige ondersteuning voor ondernemers blijft essentieel om iedereen doorheen deze crisis te loodsen”, besluit Pillen.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder