Sla navigatie over

Projectoproep voor Smart Mobility Belgium overtreft verwachtingen

De 137 projectvoorstellen die werden ingediend zijn goed voor in totaal meer dan 42 miljoen euro aan aanvragen. “Dat is een pak meer dan de vier miljoen euro die vandaag voor Smart Mobility Belgium beschikbaar is. Het wordt dan ook een zware klus voor de onafhankelijke jury om de beste en meest impactvolle projecten eruit te kiezen,” zegt Alexander De Croo. “Maar het bevestigt vooral dat er in ons Belgisch digitaal ecosysteem heel wat interesse en goesting is om werk te maken van slimme digitale mobiliteitsoplossingen.”
 
“Onze oproep om ambitieuze en beloftevolle digitale mobiliteitsinitiatieven in te dienen werd massaal beantwoord,” vult François Bellot aan. “Ik ben alvast hoopvol dat na de analyse door de onafhankelijke jury sterke kandidaten weerhouden zullen worden die onze mobiliteit slimmer en digitaler zullen maken of die een modal én mental shift zullen helpen realiseren.”
  
Boost voor open data
Met Smart Mobilty Belgium willen de ministers de mobiliteit verbeteren en het gebruik van open data voor mobiliteit een boost geven. Overheden en organisaties beschikken vandaag over een gigantische berg mobiliteitsdata die kunnen bijdragen een betere mobiliteit. Smart Mobility Belgium wil ervoor zorgen dat er meer apps en mobiliteitsdiensten komen die gebruik maken van deze open data. Concreet zou het bijvoorbeeld kunnen gaan om autodelen of real-time info over verschillende transportdiensten. 

De oproep tot projectvoorstellen voor financiering door de Smart Mobility Call werd begin juni gelanceerd. Nu de oproep is afgesloten neemt een onafhankelijke jury de projecten onder de loep. Meer informatie over Smart Mobility Belgium is terug te vinden op www.smartmobilitybelgium.be.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder