Sla navigatie over

Pukkelpop afgelast – Vande Reyde (Open Vld) roept Pukkelpop op tot volledige transparantie

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) reageert naar eigen zeggen verrast op het nieuws dat Pukkelpop alsnog recht heeft op steun van de Vlaamse overheid voor de organisatie van het afgelaste festival. Het gaat om een theoretisch maximumbedrag van 1,8 miljoen euro, waar nog verschillende bedragen vanaf getrokken moeten worden. Vande Reyde roept de organisatie van Pukkelpop op tot volledige transparantie.

“De vragen die ik bij de plotse afgelasting van Pukkelpop had, blijven dezelfde”, zegt Vande Reyde. “Welke kosten zijn er concreet gemaakt en gedekt door het terugvorderbaar voorschot? Hoe stroomt de gegeven steun door naar de kleinere geluidstechnici, podiumbouwers en artiesten? Is COVID-19 inroepen als excuus wel gerechtvaardigd als reden om gebruik te maken van het voorschot? Wat met het verkorte festival, dat enkele weken later wel gewoon kon doorgaan? Wordt dit in rekening gebracht? En wat met de eigen middelen van de kapitaalkrachtige vzw The Factory, het moederbedrijf achter Pukkelpop?”

Vande Reyde wil volledige transparantie. “Er zijn voor aanvang van het festival veel bizarre zaken gebeurd, zoals het op voorhand afzeggen van artiesten en onderaannemers. Wie gebruikmaakt van overheidsgeld, moet volledige klaarheid bieden. Mijn oproep aan Pukkelpop blijft dan ook dezelfde: show us the money.”

Bron: Belga

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder