Sla navigatie over

Ratingbureau S & P looft ‘efficiënt financieel beheer’ Brussels Gewest

Minister Guy Vanhengel ziet in quotering een bevestiging van het juiste budgettaire beleid van de Brusselse regering.

“Het Brussels Gewest voert een bijzonder efficiënt financieel beheer. Voortdurend doet het Gewest inspanningen om zijn financiële praktijken nog te verbeteren.” Dat staat in het recentste rapport van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s, het laatste rapport voor de verkiezingen van mei 2019. “De conclusies van het rapport sterken ons in de overtuiging dat de Brusselse regering de voorbije jaren het juiste budgettaire beleid heeft gevoerd”, zo reageert Brussels minister Guy Vanhengel, bevoegd voor financiën en begroting in de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. 

Het ratingbureau S & P verwacht dat de investeringsuitgaven van het Brussels Gewest de komende jaren zullen toenemen.  “Dit verwijst naar de geplande uitbreidingswerken van de metro en het onderhoud van de tunnels”, verduidelijkt minister Vanhengel.

De kredietbeoordelaar S & P vermeldt dat, ondanks die stijgende uitgaven voor deze investeringen, het Gewest zijn belangrijkste begrotingsdoelstellingen zal blijven bereiken en zijn schuldgroei zal behouden.  En dat door het efficiënt financieel beheer. Vandaar dat het Gewest de quotering “AA stable” kan behouden.

Positieve punten
De lijst met positieve punten die S & P opsomt, ziet er als volgt uit: “de politieke en management sterktes, de betrouwbare budgettering, de strakke monitoring van de instellingen die verbonden zijn met het Gewest, het efficiënt liquiditeitsbeheer, het voorzichtig en gesofistikeerd schuldbeheer...”. “Het Gewest zoekt voortdurend naar verbeteringen van zijn financiële praktijken”, zo luidt het in het rapport.

De beoordeling van S & P is belangrijk omdat zij bepaalt tegen welke voorwaarden het Gewest kan lenen op de kapitaalmarkt.

www.standardandpoors.com

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder