Sla navigatie over

Reactie minister De Croo op communicatie bpost

Alexander De Croo, Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post?:

"Dit is een verhaal waar een industriële logica achter zit. Samen kunnen bpost en PostNL het vierde grootste postbedrijf van Europa vormen dat sterk staat in een postmarkt die steeds internationaler en digitaler wordt.

De federale regering ondersteunt de actieve groeistrategie van bpost. Vorig jaar nog werd de Wet op de Overheidsbedrijven gewijzigd opdat bpost autonomer en met meer slagkracht die toekomstgerichte groeistrategie kan vorm geven.

Het management van bpost heeft in dat kader van de regering het vertrouwen gekregen om opties te onderzoeken hoe het bpost in de toekomst verder kan versterken. Daarbij moeten de verworven rechten van werknemers steeds gegarandeerd zijn. Bovendien moet dit het bedrijf sterker maken, met een toekomstgericht businessmodel, met oog voor nieuwe markten, producten van de toekomst en een potentieel van bijkomende jobcreatie.

Ik hoop dat alle betrokken stakeholders deze nieuwe ontwikkeling met openheid van geest bekijken.

Door de krachten te bundelen hebben bpost en PostNL het potentieel om het sterkste, meest performante en meest toekomstgerichte postbedrijf van Europa uit te bouwen, met het beslissingscentrum in België. Dat is in het belang van alle medewerkers, de werkgelegenheid, onze economie en alle burgers."

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder