Sla navigatie over

Rutten: Dringend "operatie samenwerking" nodig

“We hebben dringend een ‘operatie samenwerking’ nodig, waar informatie in binnen- en buitenland meer en sneller gedeeld wordt”, dat zei Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld vanmiddag in de studio van VTM NIEUWS over de politieke spanningen van deze week door de terreuraanslagen.
 

Snellere informatiedoorstroming
“Net zoals bij de affaire-Dutroux pleit ik ervoor om naar een groot genezingsproces te gaan en daaruit lessen te trekken." Voorzitter Rutten wil een operatie samenwerking tussen de verschillende diensten, tussen de verschillende beleidsniveau’s, tussen de verschillende verantwoordelijken, over partijgrenzen heen. "We moeten gaan naar een snellere en betere informatiedoorstroming. In ons land, maar ook binnen Europa. Terroristen stoppen niet aan de grens."
 
Nadenken over versnippering
Verder moet de onderzoekscommissie nagaan waar het is fout gegaan én er lessen uit trekken. Een aspect dat vragen oproept is ook de versnipperde organisatie. "We zijn een heel versnipperd land en ook daar zullen we moeten over nadenken. Is die versnippering wel zo verstandig? In ieder geval moeten we beter samenwerken. Met elkaar, niet naast elkaar."
 

Herbekijk hier voorzitter Rutten in VTM NIeuws: http://nieuws.vtm.be/politiek/184477-rutten-dringend-operatie-samenwerking-nodig
 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder