Sla navigatie over

Schooluitstappen in Brussel worden makkelijker

Een schooluitstap naar Brussel wordt vanaf 21 januari kinderspel. Dan lanceert Muntpunt de gloednieuwe scholensite www.brusselvoorscholen.be . De website bundelt het volledige aanbod van Nederlandstalige stadsverkenningen specifiek voor scholen, met alle praktische info, maar ook een hoop tips voor wie hulp op maat wil. Muntpunt werkte dit nieuwe project uit op vraag van Vlaams minister voor Brusselse Aangelegenheden, Sven Gatz. Minister Gatz ging daarmee in op een van de aanbevelingen van het Burgerkabinet Brussel.

“Belang van schoolbezoeken”

“Uit het Burgerkabinet Brussel is het belang en nut van schoolbezoeken aan Brussel duidelijk gebleken. Ik ben zeer tevreden dat Muntpunt met ‘Brussel voor scholen’ enthousiast de handschoen opneemt en er mee voor zorgt dat kinderen en jongeren op een positieve en ongedwongen manier Brussel leren ontdekken,” aldus minister Sven Gatz.

“Op jonge leeftijd Brussel leren kennen”

“Onbekend is vaak onbemind. Wij helpen leerkrachten hun weg vinden in het brede Brusselaanbod en alvast een stukje van het onbekende in Brussel bekend te maken. We hopen dat zo veel mogelijk leerlingen op jonge leeftijd kennis maken met onze bijzondere hoofdstad en onze liefde voor Brussel gaan delen,” zegt Roel Leemans, algemeen directeur van Muntpunt. “Op die manier willen we Brussel promoten in Vlaanderen en Vlaanderen ook naar Brussel halen.”

Praktische info en tips op één plek

Muntpunt creëert voor het project geen nieuw aanbod, maar voor het eerst wordt alle informatie over Nederlandstalige stadsverkenningen handig en op maat van leerkrachten gebundeld op één plek. Met elke gidsenorganisatie bekijkt Muntpunt zorgvuldig welk aanbod afgestemd is op specifieke vakken, thema’s en graden in het onderwijs. Zo ontdekken leerkrachten niet alleen welke gegidste stadsverkenningen er allemaal zijn, maar ook op welke leeftijd ze gericht zijn, binnen welk vakgebied of welke thematiek ze passen en met welke andere Brusselbezoeken ze (inhoudelijk of geografisch) te combineren zijn.

De site www.brusselvoorscholen.be richt zich op leerkrachten van het lager en het secundair onderwijs.

Toekomsttraject

Achter de schermen werkt Muntpunt verder aan www.brusselvoorscholen.be. Volgend jaar wordt het aanbod van de gidsenorganisaties aangevuld met het scholenaanbod van onder meer de culturele instellingen. Hiervoor worden contacten gelegd met de Brusselse scholengroepen die lerarenopleidingen organiseren. Samen worden de hiaten in het aanbod gedetecteerd. Zo krijgen ook leerkrachten in opleiding het leerpotentieel van Brussel te zien.

Praktisch

Meer informatie vindt u op www.brusselvoorscholen.be.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder