Sla navigatie over

She Decides: België investeert volgende jaren 43 miljoen euro extra in vrouwenrechten

België investeert de volgende jaren 43 miljoen euro extra in de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekendgemaakt tijdens Global Citizen Mandela 100, een internationaal benefietconcert in Johannesburg. Minister De Croo deelde er het podium met Afrikaanse staats- en regeringsleiders en muzikale toppers als Chris Martin, Ed Sheeran, Usher, Pharrell Williams, Beyoncé en Jay-Z.

Het internationaal benefietconcert in Johannesburg eert de 100ste geboortedatum van Nelson Mandela en wil in Madiba’s voetsporen een generatie van wereldburgers bijeenbrengen die zich inzetten om extreme armoede te bannen. Internationale muzikale toppers als Chris Martin, Ed Sheeran, Usher, Pharrell Williams, Beyoncé en Jay-Z treden op, tussendoor zeggen landen, bedrijven en internationale ngo’s concrete steun toe voor het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030.

She Decides gaat verder

België engageert zich daarbij heel sterk voor gendergelijkheid, de vijfde Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling (SDG 5). Onder impuls van minister De Croo zal België de volgende jaren in haar internationaal ontwikkelingsbeleid extra aandacht gaat besteden aan de versterking van vrouwenrechten, en met name voor de seksuele en reproductieve rechten en gezondheid.

Dat engagement ligt in het verlengde van She Decides, de internationale campagne die minister De Croo vorig jaar mee op gang trok nadat de Amerikaanse regering haar steun opzegde voor organisaties die in ontwikkelingslanden werken rond familieplanning.

Strijd tegen kindhuwelijken en betere toegang tot voorbehoedsmiddelen

Het Belgische engagement omvat in totaal 43 miljoen euro. Daarvan gaat 12,4 miljoen euro naar het VN-bevolkingsfonds UNFPA en UNICEF voor hun strijd tegen kindhuwelijken en hun werk voor een betere toegang tot voorbehoedsmiddelen. Daarnaast geeft België in zijn bilaterale samenwerkingsprogramma’s de volgende zes jaar ook extra aandacht aan seksuele en reproductieve rechten en familieplanning, waarvoor 30,5 miljoen euro wordt uitgetrokken.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder