Sla navigatie over

She Decides: lancering crowdfunding en internationale conferentie in Brussel

Vicepremier Alexander De Croo: “Uit de hele wereld komen er positieve reacties. Verschillende landen hebben al laten weten dat ze samen met België willen aansluiten bij het Nederlandse initiatief. Maar er komen ook veel vragen van privépersonen om een bijdrage te kunnen doen. Gisteren kreeg ik een e-mail van een Amerikaan die niet akkoord gaat met de beslissing van zijn regering en een financiële bijdrage wou leveren. Dat zal nu kunnen via het crowdfundingplatform dat deze middag is gelanceerd.”
 
De Nederlandse minister Lilianne Ploumen lanceerde deze middag het crowdfundingplatform She Decides, toegankelijk via www.shedecides.eu. Het crowdfunding platform zal financiële bijdragen van privépersonen verzamelen om daarmee rechtstreeks de organisaties te ondersteunen die door de Amerikaanse beslissing hun werkingsmiddelen verliezen maar hun belangrijke werk voor meisjes en vrouwen toch willen verderzetten. Op social media start een campagne met de hashtag #shedecides.
 
Internationale conferentie in Brussel dit voorjaar
Vicepremier Alexander De Croo kondigt aan dat België dit voorjaar een internationale conferentie in Brussel organiseert. Bedoeling is om gelijkgezinde landen, organisaties en privébedrijven samen te brengen die het Global Fundraising Initiative ‘She Decides’ ondersteunen. Tijdens de conferentie kunnen landen hun politieke en financiële steun kenbaar maken, hulporganisaties in detail de behoeften in kaart brengen en privé-organisaties hun engagement tonen.  
 
Vicepremier Alexander De Croo: “Ik doe een oproep aan landen, organisaties en privébedrijven om massaal aan te sluiten en het Global Fundraising Initiative She Decides te ondersteunen. Dit initiatief staat open voor iedereen die de rechten van vrouwen en meisjes belangrijk vindt. Meisjes en vrouwen moeten zelf kunnen beslissen wanneer en hoeveel kinderen zij willen. Dat is een mensenrecht. Het uittekenen van een gezamenlijke strategie tijdens de internationale bijeenkomst in Brussel moet ervoor zorgen dat de impact van de Amerikaanse beslissing voor vrouwen en meisjes op het terrein beperkt blijft.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder