Sla navigatie over

“Slechts vier gemeenten starten op tijd met omgevingsvergunning”

De omgevingsvergunning brengt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning samen, en vanaf volgend jaar ook de sociaal-economische vergunning. “De invoering ervan moet zorgen voor vlottere procedures, meer rechtszekerheid en een betere besluitvorming,” zegt Peeters. Het systeem moest op 23 februari worden ingevoerd, maar omwille van problemen met de software moeten de meeste gemeenten uitstel vragen. Dat is mogelijk tot uiterlijk 1 juni.

Twee van de vier hebben een Open Vld-burgemeester

In het parlement zei de minister dat al 280 gemeenten uitstel hebben gevraagd. Slechts vier geven aan dat ze volgende week zullen starten. “Twee van de vier zijn gemeenten met een Open Vld-burgemeester,” zegt Peeters, zelf ook burgemeester van Dilsen-Stokkem. In Staden is Francesco Vanderjeugd burgemeester.

Minister Schauvliege garandeerde dat het  Vlaams omgevingsloket volledig operationeel en toegankelijk zal zijn voor lokale en provinciale besturen, en dat ook de koppeling voor lokale dossierbehandelingssystemen klaar zal zijn op 23 februari.

“In Dilsen-Stokkem zijn we er alleszins klaar voor,” zegt Lydia Peeters. “Op de gemeenteraad van 13 februari werden vijf omgevingsambtenaren aangeduid en werd het retributiereglement Omgeving goedgekeurd.” 

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder