Sla navigatie over

Somers: “Minister kiest voor weg van dialoog met kinesisten”

Kinesisten trokken begin dit jaar aan de alarmbel. Zij willen een hogere vergoeding voor een consultatie, een hogere verplaatsingsvergoeding en ze klagen de hoge administratieve lasten aan. Hun conventie over onder meer de tarieven voor consultaties liep op 1 januari 2017 af en er werd omwille van de onvrede geen nieuwe gesloten.

 

Ine Somers: “Minister De Block nam het initiatief om het overleg met de kinesisten en ziekenfondsen opnieuw op te starten. Alleen via dialoog kan er een akkoord ontstaan waarbij er tegemoet wordt gekomen aan de grieven van de kinesisten.” Het liberale Kamerlid ondervroeg de minister tijdens het vragenuurtje in de Kamer.

 

Minister De Block deelde mee dat de overeenkomstencommissie vanmiddag samenzat met de kinesitherapeuten en verzekeringsinstellingen. Er bestaan pistes die er voor zorgen dat er een betere vergoeding komt voor het huisbezoek voor zwaar zieke patiënten. Er is ook geld beschikbaar om de vergoedingen van de kinesisten te indexeren, liet de minister weten.

 

Somers hoopt op een overlegde uitkomst, dit in het belang van de kinesisten die correct vergoed moeten worden voor hun prestaties én van de patiënten.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder