Sla navigatie over

Sven Gatz bedankt Brusselse leerkrachten die het verschil maken

Het Nederlandstalig onderwijs vervult een belangrijke maatschappelijke rol in Brussel. Elke dag staan er enthousiaste leerkrachten klaar om de Brusselse ketjes les te geven. Ze doen dat met heel veel inzet. Ondanks grote uitdagingen en torenhoge verwachtingen. En daarom verdienen ze waardering. Ketnet-actrice Ahlaam Teghadouini, federaal staatssecretaris Sammy Mahdi en Brussels minister Sven Gatz zetten daarom alvast hun favoriete leerkracht in de bloemetjes met een reusachtige tekening op de ramen van Muntpunt in hartje Brussel.

Om de Brusselse leerkrachten te bedanken voor het verschil dat ze elke dag maken en om nieuwe leerkrachten aan te moedigen ook voor deze avontuurlijke job te kiezen, zette de Vlaamse Gemeenschapscommissie een grootschalige mediacampagne op poten. Eerder brachten de rappers Berry en Lefto al hulde aan de Brusselse leerkrachten met een unieke song en videoclip. Bekende Brusselaars zoals Erhan Demirci, Damya Laoui en David Steegen deelden via social media, een radiospot en affiches in het Brusselse straatbeeld verhalen over leerkrachten die hen of hun kinderen geholpen of geïnspireerd hebben.

In een volgende fase van deze campagne zetten enkele bekende oud-leerlingen uit het Brussels Nederlandstalig onderwijs, Brussels minister Sven Gatz, staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi en Ketnet-actrice Ahlaam Teghadouini, hun favoriete ex-leerkracht in de bloemetjes. De drie leerkrachten kregen elk een reusachtige portrettekening van de hand van artieste Katrien Vanderlinden. De portretten zijn vanaf vandaag te zien op de ramen van Muntpunt in hartje Brussel.

Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs: “Goede leerkrachten kunnen de leerlingen op de schoolbanken echt inspireren en motiveren. Dat zijn ervaringen die jongens en meisjes vanuit hun lagere schooltijd hun hele verdere leven met zich meedragen en waaruit ze moed kunnen putten als het hen eens niet voor de wind gaat. Zo’n mensen hebben wij in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel zat, maar we hebben er nog meer nodig!”

Met de hashtag #leerkrachtbxl kan iedereen zijn of haar favoriete (ex-)leerkracht zelf danken op sociale media.

De actie op de ramen van Muntpunt is meteen ook de start van een uitgebreide rekruteringscampagne die tussen vandaag en midden juni op zoek gaat naar extra leerkrachten die mee het verschil willen maken in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Want onze leerkrachten verdienen niet alleen onze waardering, ze kunnen nog wat versterking gebruiken. Een aantal leerkrachten en leerlingen uit Brussel doen zelf een warme oproep die dankzij o.a. een sociale mediacampagne, affichage en een reuzenspandoek in hartje Brussel zeker niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

Meer weten over de campagne, of over leerkracht worden in Brussel? Je vindt het op leerkrachtBXL.be!

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder