Sla navigatie over

Sven Gatz lanceert het 4e Burgerkabinet!

Sven Gatz: “Het filmpje is een knipoog naar het debat rond fake news waar vandaag de dag erg veel om te doen is. Het is de start van het nieuwe Burgerkabinet Media dat ik dit jaar organiseer.  In het Burgerkabinet Media wil ik van geïnteresseerde burgers vernemen hoe ze zich in de fel gewijzigde mediawereld van vandaag  informeren en wat er beter kan.”

De wereld van de media verandert de jongste jaren pijlsnel. De opkomst van het internet en de sociale media hebben de manier waarop we informatie beleven en consumeren drastisch gewijzigd. Vlaanderen en Brussel zijn terechtgekomen in een wereld waarin overal permanent nieuws wordt gemaakt en verdeeld en waarin ook iedereen een potentiële nieuwsmaker is geworden, al was het maar van zijn eigen belevenissen. In de gigantische hoeveelheid nieuws proberen ook professionele nieuwsmakers zich staande te houden en is heel wat nieuws ook onbetrouwbaar of zelfs vals geworden. 
 
De vragen hoe mensen zich vandaag op een betrouwbare manier willen informeren en wat ze daarbij belangrijk vinden, worden de centrale thema’s van dit Burgerkabinet over de media. Ook thema’s als de rol van journalisten, vals nieuws (fake news), gratis informatie enz. komen aan bod.
 
Zoals de vorige edities over cultuur, jeugd en Brussel wordt ook dit Burgerkabinet georganiseerd in twee fasen. Eerst is er een voortraject met een online platform en mini-Burgerkabinetten. Nieuw in deze eerste fase zijn drie online paneldebatten, waarbij op gerichte tijdstippen een subthema wordt uitgediept. Zo’n eerste paneldebat over fake news zal plaats vinden op 8 februari. De tweede fase bestaat zoals in de vorige edities uit een fysieke bijeenkomst met 150 deelnemers in het Vlaams Parlement, op 21 april. 
 
Vanaf vandaag kan iedereen die interesse heeft zijn of haar ideeën na registratie delen via www.burgerkabinet.be. Het online platform zal beschikbaar zijn tot en met 7 april. Nadien worden 150 deelnemers van het discussieplatform uitgenodigd om op 21 april in het Vlaams Parlement te discussiëren over beleidsaanbevelingen. 
 
Voor meer info kan je terecht op www.burgerkabinet.be
Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder