Sla navigatie over

Toelatingsproeven hoger onderwijs: Commissie Onderwijs stemt in met hoorzittingen met hogescholen en universiteiten

Op initiatief van Vlaams volksvertegenwoordiger Jean-Jacques De Gucht zal het Vlaams Parlement een hoorzitting organiseren met de hogescholen en universiteiten over de toelatingsproeven in het hoger onderwijs.

De minister van Onderwijs pleitte op 5 februari 2020 voor een verplichte toelatingsproef voor alle opleidingen in het hoger onderwijs met bindende gevolgen zoals een verplichte remediëring. Hoe de toelatingsproeven precies vorm zullen krijgen, wordt niet toegelicht.

In het Vlaams Regeerakkoord staat: “In overleg met de hoger onderwijsinstellingen en het afnemende veld bekijken we ook voor welke opleidingen het aangewezen is om die toelatingsproeven bindend te maken.”

Jean-Jacques De Gucht: “De communicatie van de minister over de verplichte toelatingsproeven roept veel vragen op. Hoorzittingen met de hogescholen en universiteiten moeten verduidelijken of de toelatingsproeven voor het hoger onderwijs wenselijk zijn en op welke manier deze toelatingsproeven kunnen georganiseerd worden.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder