Sla navigatie over

Totaalrenovatiebonus slaat aan: al 1.837 keer uitgekeerd dit jaar

Op de tweede Vlaamse Isolatiedag, stak Vlaams minister van Energie Bart Tommelein de handen uit de mouwen om de spouwmuren van een woning in Deinze te isoleren. ‘Je huis goed isoleren is de snelste weg naar een energiezuinige woning en een lagere energiefactuur. Met de premies die je ervoor krijgt, win je de investering nog rapper terug’ aldus Tommelein. De totaalrenovatiebonus voor wie minstens drie energiebesparende maatregelen uitvoert, werd in 2018 al 1.837 keer uitgekeerd, of meer dan drie keer zoveel als vorig jaar. ‘Dankzij die bonus pakken steeds meer mensen meteen hun hele huis aan.’

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, organiseerden Bouwunie en de Vlaamse Confederatie Bouw in samenwerking met het Vlaams Energieagentschap op zaterdag 22 september de tweede Vlaamse Isolatiedag. In heel Vlaanderen openden 15 werven hun deuren waar bezoekers informatie kregen over de verschillende mogelijkheden en technieken om een bestaande woning na te isoleren. Ook werden er live demonstraties gegeven op werven van spouwmuurisolatie, muurisolatie aan de buitenkant en dakisolatie.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein stak de handen uit de mouwen op een werf in Deinze en hielp de spouwmuren van een woning te isoleren. ‘Degelijke isolatie voor iedere woning in Vlaanderen is en blijft een prioriteit’ benadrukt de energieminister. ‘Daarom kan je nog steeds premies krijgen als je je dak, vloer of muren isoleert, of als je kiest voor goed isolerende beglazing.’ Ook wie een warmtepomp, zonneboiler of vanaf 2019 ook een warmtepompboiler installeert, kan tot 40% van de factuur terugbetaald krijgen.

‘Steeds meer mensen pakken hun hele huis aan’

Wie minstens drie van die investeringen combineert, heeft daar bovenop recht op een totaalrenovatiebonus. Vorig jaar werd die bonus 505 keer uitgekeerd, dit jaar staat de teller al meer dan drie keer zo hoog. Er waren tot eind augustus 1.837 uitbetalingen, goed voor een bedrag van bijna 2 miljoen euro.

‘Terwijl de individuele premies de laatste twee jaren wat moesten inboeten, wint de totaalrenovatiebonus duidelijk aan populariteit. Steeds meer mensen maken er werk van om niet alleen hun dak te isoleren, maar het hele huis aan te pakken’ zegt Bart Tommelein. ‘Je huis maximaal isoleren is dan ook de snelste weg naar een energiezuinige woning. Het geeft je zowel in de zomer als de winter meer comfort en je ziet de investering ook meteen vertaald in een lagere energiefactuur. Bovendien stijgt de waarde van je woning als die energiezuinig is’ besluit de minister.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder