Sla navigatie over

Uplace betaalt De Lijn vier jaar lang half miljoen euro

Dat liet Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts weten in een antwoord op een schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Marino Keulen. "Men gaat uit van 25% van de bezoekers die het shoppingcenter zullen bezoeken door gebruik te maken van openbaar vervoer. Dat is een ruim cijfer en uit de realiteit zal moeten blijken of dit haalbaar is. Dat neemt niet weg dat er wel een goede ontsluiting moet voorzien worden. Daarom is het positief om vast te stellen dat Uplace hier zelf aan meebetaalt,” stelt Marino Keulen.

Volgens minister Weyts sloten De Lijn en Uplace een overeenkomst waarin Uplace als derdebetaler het geregeld openbaar vervoer zal ondersteunen met een jaarlijks bedrag van 500.000 euro voor een periode van 4 jaar.

Uplace zou eerst bereikbaar zijn via bussen, met name via een hoogfrequente pendelbusverbinding tussen het station van Vilvoorde en de luchthaven van Zaventem. Later komt er een tramverbinding. Uplace ligt namelijk aan één van de drie nieuwe tramverbindingen uit het Brabantnet die er in 2020 zouden moeten liggen.

Het Brabantnet omvat drie nieuwe tramlijnen (Willebroek-Brussel, Brussel-Zaventem en Zaventem-Jette), goed voor een investering van bijna 500 miljoen euro. De Lijn mikt daarvoor op publiek-private samenwerking. De nieuwe lijnen moeten per werkdag 20.000 wagens van de weg halen en zorgen voor 30.000 nieuwe openbaar vervoersgebruikers.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder