Sla navigatie over

Van Biesen wil alle aandelen BNP Paribas Fortis met winst verkopen

Middenin de financiële crisis van eind 2008 dreigde de bank Fortis overkop te gaan. De Belgische overheid redde de bank door zich in te kopen. Vannacht verkocht de Belgische overheid een kwart van haar aandelen voor 2 miljard euro.

 

Open Vld Kamerlid Luk Van Biesen reageert tevreden: “Als liberalen zijn wij van oordeel dat het geen kerntaak van de overheid is om te bankieren. We zijn geen voorstander van staatsbanken. Tijdens de redding van Fortis was het ook duidelijk dat we op termijn opnieuw uit deze bank moesten treden. Dit was het juiste moment om een deel van de aandelen te verkopen. Nu de bank opnieuw gezond is, boekte de Belgische staat een meerwaarde van 137 miljoen euro.”

 

De vrijgekomen middelen van de verkoop moeten voor het liberale Kamerlid gebruikt worden voor de afbouw van onze staatsschuld. “Deze staatsschuld liep fiks boven de 100% bbp op door de noodzakelijke redding van de banken. Het is de logica zelve dat we dit geld nu gebruiken om die schuld ook opnieuw te doen dalen.”

 

Tot slot wil Van Biesen dat de overheid op het juiste moment ook de overige 7,8% van de aandelen in BNP verkoopt met een fikse meerwaarde.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder