Sla navigatie over

Van Cauter: “Parket moet school informeren over pedofiele leerkracht”

Deze week vernamen we dat een school in Ronse niet op de hoogte werd gesteld van een lopend gerechtelijk onderzoek tegen een leraar die betrapt werd met 14.000 foto’s met kinderporno. De school kon dus geen preventieve schorsing opleggen en de leerkracht bleef nog anderhalf jaar lesgeven.

 

Open Vld Kamerlid Carina Van Cauter reageert verbaasd tijdens het vragenuurtje in de Kamer: “De wet inzake seksueel misbruik uit 2012 en de bijhorende omzendbrief uit 2014 zijn duidelijk: het Parket mag een tuchtrechtelijke overheid –in deze de school- verwittigen van het lopende onderzoek zodat ze eventueel gepaste preventieve maatregelen kan nemen. De omzendbrief voorziet voldoende garanties inzake het vermoeden van onschuld. Maar als de feiten voldoende zwaar zijn en bewezen worden geacht, is een melding aangewezen.” Volgens het liberale Kamerlid was dit het geval in het dossier van de leerkracht.

 

Van Cauter dringt er bij Justitieminister Geens op aan dat het Parket de wet en omzendbrief dan ook correct zou toepassen. “In geval van seksueel misbruik moet men feiten durven melden. Zwijgen dient enkel de dader, niet de slachtoffers.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder