Sla navigatie over

Van Cauter wil seksueel strafwetboek moderniseren in Kamer

Gisteren besloot het Hof van Cassatie dat de coach die speelsters onder de douche heimelijk en zonder toestemming had gefilmd, vrijuit moet gaan omdat voyeurisme in ons land niet strafbaar is.

 

Open Vld Kamerleden Carina Van Cauter, Sabien Lahaye-Battheu en Patrick Dewael dienden eind vorig jaar reeds een wetsvoorstel in om voyeurisme wel te catalogeren als aanranding van de eerbaarheid, hetgeen strafbaar is.

 

“De burger begrijpt niet -volkomen terecht- dat voyeurs vandaag zomaar vrijuit gaan, en nog eens moeten opdraaien voor de gerechtskosten. We moeten de lacune in onze wet dringend opvullen zodat rechters dit feit wel kunnen bestraffen”, zei Van Cauter.

 

Het liberale Kamerlid verwees naar zowel het concrete Open Vld-wetsvoorstel als de intenties van de justitieminister om het strafwetboek te hervormen. “Voyeurisme strafbaar stellen moet spoedig in deze Kamer kunnen gebeuren. Zo’n brede hervorming daarentegen doe je niet op 1-2-3. Ik wil pleiten om alvast de modernisering van de seksuele strafwet voor te bereiden in de Kamer, meer in het bijzonder in de bijzondere commissie Seksueel Misbruik.”

 

Minister Geens erkende de noodzaak om het laakbaar voyeurisme spoedig strafbaar te stellen. Hij wil Van Cauter ook de nodige ruimte geven om een dergelijke bredere hervorming van het seksueel strafrecht voor te bereiden.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder