Sla navigatie over

Van Volcem dringt aan op snelle aanpak dossier Visartsluis

In de commissie Mobiliteit en Openbare Werken dringt Mercedes Van Volcem (Open Vld) aan op een snelle aanpak van de Visartsluis-procedure bij Lydia Peeters (Open Vld). “De ambitie is om de start van de werken zeker deze legislatuur nog aan te vatten. Na het voorkeursbesluit konden omwonenden bezwaarschriften indienen. Deze worden nu behandeld door de Raad van State die een uitspraak wil doen tegen 2021”,  aldus het Vlaams Parlementslid.

Het Vlaams regeerakkoord stelt zeer duidelijk dat tijdens deze legislatuur gestart zal worden met de bouw van de nieuwe zeesluis in Zeebrugge. Deze nieuwe zeesluis is broodnodig om de toegankelijkheid van de achterhaven te garanderen voor grotere schepen. Als er problemen opduiken of onderhoudswerken noodzakelijk zijn aan de oudere Vandammesluis, is er op dit moment immers geen alternatief om de achterhaven te bereiken.

Op 28 juni besliste de Vlaamse Regering dat de Visartsluis haar voorkeur wegdroeg als locatie voor de nieuwe zeesluis. Dit voorkeursbesluit werd op 1 oktober in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De Raad van State ontving binnen de termijn van 60 dagen na publicatie ‘meerdere bezwaarschriften’. In dergelijke dossiers streeft de Raad van State naar een uitspraak binnen een periode van 15 maanden. Tegen het voorjaar van 2021 dus.

De daaropvolgende fase is de uitwerkingsfase die moet leiden tot een projectbesluit met de nodige vergunningen. Volgens de projectwebsite zou dit projectbesluit tegen het voorjaar van 2022 genomen moeten worden.

“De komende maanden zouden er ook concrete stappen gezet worden in het uitwerken van maatregelen inzake leefbaarheid en mobiliteit in samenspraak met de omwonenden”, aldus Van Volcem.

Lees hier meer: https://www.focus-wtv.be/nieuws/nieuwe-zeesluis-zeebrugge-kost-1-miljard-euro

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder