Sla navigatie over

Vanaf 1 januari 2018: €500 onbelast bijverdienen

Maggie De Block, minister van Sociale Zaken: “Kleine klusjes voor een buurman of voor een vereniging hebben een groot maatschappelijk belang. Ze brengen mensen met elkaar in contact en versterken zo het sociaal weefsel. Vaak doen mensen dat gratis, maar als ze er iets voor krijgen, worden die inkomsten vandaag zwaar belast en komt er een heleboel administratie bij kijken. Dat lossen we nu op: bijverdiensten tot €500 per maand stellen we vrij van belasting en de administratie zal snel en eenvoudig kunnen via een app.”

De maatregel werd op 22 oktober 2017 goedgekeurd door de kern.

Dankzij een nieuw  statuut zullen werknemers die minimum 4/5de werken, zelfstandigen in hoofdberoep en gepensioneerden vanaf 1 januari 2018 van een fiscale en sociale vrijstelling tot €6.000 per jaar kunnen genieten voor bepaalde bijverdiensten.Voor de registratie van deze activiteiten komt er een gebruiksvriendelijke app. Beide partijen zullen ook steeds op voorhand het type dienst en de verloning onderling moeten afspreken en vastleggen.

Het nieuwe statuut omvat:

  • Verenigingswerk, nl. activiteiten die het midden houden tussen vrijwilligerswerk en betaald werk. Het gaat bijv. over sportcoaching, culturele activiteiten of buitenschoolse kinderopvang.
  • Occasionele diensten van burger tot burger. Het gaat bijv. over kleine herstellingen waarvoor mensen geen beroep doen op het reguliere circuit of over het ophalen van kinderen aan school en hen een maaltijd klaarmaken terwijl de ouders nog op het werk zijn.
Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder