Sla navigatie over

Vanaf 1 juni lagere belasting op aankoop eigen woning

Het Vlaams parlement stemde vandaag over de hervorming van de registratierechten van Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein. Volgende week volgt de bekrachtiging door de Vlaamse regering en daarna de publicatie van het decreet in het Staatsblad. De verlaging van de koopbelasting voor de gezinswoning is dus perfect op schema en zal ingaan voor verkoopovereenkomsten afgesloten vanaf 1 juni 2018.

Vanaf dan betaal je voor de aankoop van je eigen woning of appartement een verlaagd tarief van 7 procent, op voorwaarde dat het om je enige woning gaat waar je binnen de twee jaar intrekt. Het verouderde kadastraal inkomen zal geen criterium meer zijn om van een verlaagd tarief te genieten. Als de aankoopprijs niet hoger is dan 200.000 euro krijg je een korting van 5.600 euro. In de kernsteden en de Vlaamse rand geldt de korting tot een aankoopprijs van 220.000 euro. Wie een ingrijpende energierenovatie uitvoert betaalt een procent minder.

Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein: ‘Wie zijn of haar aankoop uitgesteld heeft mag op twee oren slapen: vanaf 1 juni zal wie een eigen huis of appartement koopt minder belastingen betalen. Zo willen we meer mensen de kans geven een eigen woning te kopen.’

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder