Sla navigatie over

Vandenput: “Handhaving corona-maatregelen broodnodig”

In ons land is het Ministerieel Besluit van 30 juni van kracht betreffende dringende maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het COVID-19 tegen te gaan. “De handhaving hiervan gebeurt door onze mensen op het terrein. In mijn politiezone zijn er de afgelopen 6 maanden 500 onmiddellijke inningen en PV’s gemaakt”, zegt Kamerlid Tim Vandenput.

In zijn tussenkomst in de plenaire zitting benadrukt Open Vld Kamerlid Tim Vandenput het belang van de handhaving van de coronamaatregelen bij minister van Justitie Van Quickenborne. “Als er mensen zijn die consequent de coronaregels aan hun laars lappen, moeten die snel en adequaat gestraft worden”, zegt Vandenput.

Het College van procureurs-generaal heeft op 9 oktober een nieuwe omzendbrief rondgestuurd waarin 3 prioriteiten voor handhaving naar voor komen:

  1. Controle van het dragen van mondmaskers op openbaar vervoer en andere plaatsen waar de afstandsregels niet toegepast kunnen worden
  2. Het strikt toepassen van de regels in de horeca
  3. De samenscholing van max. 4 personen

Vandenput: “Die focus stelt de politiediensten in staat correct en snel op te treden”.

Minister van Justitie Van Quickenborne gaf Vandenput mee dat er al 106 000 gemaakte PV’s zijn opgemaakt, waarvan er al 67 000 behandeld zijn door justitie in de voorbije zes maanden. “Justitie werkt snel en efficiënt in deze ongetwijfeld extra drukke periode”, zegt Vandenput. Hij geeft ook mee dat het noodzakelijk is dat we de regels blijven volgen. “Morgen komen er mogelijks nieuwe regels. De handhaving zal nodig blijven, als we van het virus af willen”, besluit Vandenput.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder