Sla navigatie over

Veli Yüksel op 4de plaats Kamerlijst Open Vld in Oost-Vlaanderen

Kamerlid Veli Yüksel zal bij de federale parlementsverkiezingen van 26 mei kandideren op de vierde plaats van de Oost-Vlaamse Open Vld-Kamerlijst van Alexander De Croo. Yüksel: “Ik kies voor een ambitieus project voor ons land en wil met positivisme en mijn volle engagement er voor zorgen dat iedereen vooruit kan, ongeacht z’n afkomst.”

Veli is 47 jaar, gewezen VRT-journalist en zetelde in de legislatuur 2009-2014 in het Vlaams parlement en in de huidige legislatuur in de federale Kamer voor CD&V.

“Ik ben tien jaar geleden in de politiek gestapt om dingen in beweging te zetten en vooruit te gaan met onze samenleving. Ik heb nooit graag aan de zijlijn gestaan en mijn engagement is nog altijd even groot. Ik heb Open Vld leren kennen als een partij van doeners met heldere standpunten. Van mensen die de handen uit de mouwen durven steken. Ik wil daar deel van uitmaken en mijn steentje bijdragen zodat mijn inzet tot meer resultaten kan leiden voor de mensen van Oost-Vlaanderen en daarbuiten”, aldus Yüksel.

Veli benadrukt dat hij een positieve keuze maakt: “Ik kies 100% voor het project van de jonge dynamische ploeg met mensen zoals Alexander. Hun open blik op de samenleving laat mij herademen. Ik wil ook volop de kaart trekken van een moderne economie die meegaat met haar tijd, waarin werknemers en zelfstandigen kunnen vooruit gaan. Ik ben er erg van overtuigd dat ons land op internationaal vlak een grotere rol moet durven spelen. Alleen door samenwerking kunnen we grote uitdagingen aanpakken. Ik vind me ook terug in de manier waarop Open Vld omgaat met diversiteit. Rechten en vrijheden voorop. Niet uw afkomst of stand maar uw toekomst telt.”

Alexander De Croo verwelkomt Veli Yüksel bij de liberalen: “Veli is een ervaren parlementslid met wie ik al vaak interessante discussies heb gevoerd. Hij heeft een open kijk op onze samenleving en een uitgesproken mening. Hij is dus een enorme versterking voor ons team.  Ik ben er zeker van dat hij zijn overtuiging kan omzetten in daden en ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Veli neemt vandaag ontslag uit de CD&V-fracties in het parlement en de Gentse gemeenteraad. Hij zal als onafhankelijke zetelen tot de verkiezingen van 26 mei.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder