Sla navigatie over

Vergeet je spouwmuren niet

In Vlaanderen zijn er nog zo’n 600.000 woningen waarvan de spouwmuren nog niet geïsoleerd zijn. Tachtig à negentig procent hiervan komt in aanmerking voor na-isolatie, de rest heeft bijvoorbeeld een te smalle spouwmuur of een geverfde gevel. 
Sinds enkele jaren is het aantal isolaties van spouwmuren in stijgende lijn, 2015 was een topjaar met 20.248 spouwmuurisolaties. In 2016 daalt het aantal geïsoleerde spouwmuren voor het eerst: 2.424 woningen minder, of een daling met 12 procent. 

Na 5 à 6 jaar terugverdiend
Minister van Energie Bart Tommelein roept op om onze spouwmuren te isoleren. Wie isoleert, verhoogt immers de energiezuinigheid van zijn of haar huis. De gemiddelde kostprijs voor 125 m² na-isolatie bedraagt 2.500 euro. Na aftrek van de premie van 6 euro per m², betaal je nog 1.750 euro. 

‘De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt. Na dakisolatie, is het isoleren van spouwmuren de meest efficiënte en rendabele investering. De werken worden op één dag uitgevoerd en per jaar bespaar je zo’n 300 euro. Na vijf à zes jaar heb je alle kosten terugverdiend’ zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.
‘Je geniet meteen van een verhoogd wooncomfort en verbetert de energieprestatie van je woning, waardoor de waarde verhoogt. Vanaf 2018 daalt de premie van 6 naar 5 euro per vierkante meter. Je hebt er dus alle belang bij om de investering nog dit jaar te laten uitvoeren door een erkende aannemer’ besluit Tommelein.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder