Sla navigatie over

Verhelst: “Steunpakket voor ondernemers nodig”

De coronacijfers gaan verder de slechte kant uit. Het virus verspreidt zich exponentieel en dus razendsnel. “Daarom nam het Overlegcomité afgelopen vrijdag noodgedwongen nieuwe maatregelen, zoals de sluiting van de horeca. Moeilijke maatregelen komen met een hoge economische en menselijke prijs. Ondernemers zijn meer dan hun zakencijfers”, zegt Kamerlid Kathleen Verhelst.

Macro-economisch voorspellen de cijfers weinig goeds. Werkgeversorganisatie VOKA meldt dit jaar gemiddelde omzetverliezen van meer dan 10 procent. “Achter deze harde cijfers zitten natuurlijk ook de menselijke verhalen. Vele ondernemers zien het echt niet meer zitten. Denken we hierbij aan de zware klap die de horecasector doormaakt, door opnieuw te moeten sluiten. Ondanks dat zij niet de schuld hebben hieraan”, zegt Verhelst. Ze benadrukt dat het beleid hier blijvend aandacht voor moet hebben.

Verhelst verwijst in haar tussenkomst in de plenaire zitting ook op de omzetverliezen van de retailsector, die in grote mate afhankelijk is van de horeca. “Een dagje gaan shoppen en nergens iets kunnen drinken: mensen doen dat minder snel”, stelt Verhelst. Ze verwijst ook naar de ruimere sector van de toeleveranciers, die enorm lijden onder de nieuwe maatregelen. In haar tussenkomst verwijst ze ook naar het steunpakket dat de regering afgelopen weekend afkondigde. “We mogen onze ondernemers niet in de steek te laten. Het steunpakket is een belangrijk signaal”, besluit Verhelst.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder