Sla navigatie over

Vlaanderen doet zijn deel in gezond maken Belgische begroting

Ons land moet aan Europa aantonen dat ze de begroting op orde houdt, zoniet dreigen er Europese sancties. “Dat moeten we vermijden, want het zou het vertrouwen in ons land bij internationale bedrijven en financiële instellingen schaden en leiden tot jobverlies,” zegt Somers.

Aan Vlaanderen zal het alvast niet gelegen hebben. “Het Vlaamse tekort ligt lager dan wat de Hoge Raad voor Financiën toeliet en de Vlaamse begroting zal ook sneller terug in evenwicht zijn. Daarmee draagt Vlaams minister van begroting, Annemie Turtelboom, een flink steentje bij tot het gezond maken van de globale begroting van de NV België,” zegt Somers. Hij juicht ook toe dat de Vlaamse overheid constructief overleg pleegt met de federale regering.

Factuur niet doorschuiven

Somers betreurt dat de socialisten van SP.a en PS een andere weg kiezen. “Niemand zit te wachten op hun vechtfederalisme, waarbij regeringen ruzie maken met elkaar. Daar wordt niemand beter van”, zegt Somers. Hij neemt ook afstand van het voorgestelde begrotingsbeleid van de socialisten. “Voor hen is elke besparing van de regering er één te veel en elke uitgave één te weinig. Het geld kan niet op. Het resultaat van zo een beleid zouden grote tekorten zijn en het doorschuiven van de factuur naar onze kinderen en kleinkinderen. Daar passen wij voor.”

Kijk hier naar de actuele vraag van Bart Somers in het Vlaams Parlement.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder