Sla navigatie over

Vlaanderen komt op voor rechten LGBTQI+-gemeenschap

Openbare discriminatie en haatzaaiende uitlatingen ten aanzien van LGBTQI+-personen in de Europese Unie en daarbuiten zijn nog steeds schering en inslag. Daarom veroordelen N-VA, CD&V, Open Vld, sp.a en Groen met alle kracht deze discriminatie en uitlatingen en vragen zij aan de Vlaamse Regering hetzelfde. Hun voorstel van resolutie werd goedgekeurd in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.

De resolutie kwam tot stand over de grenzen van meerderheid en oppositie heen dankzij de constructieve houding van volksvertegenwoordigers Paul Van Miert (N-VA), Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D’Hose (Open Vld), Annick Lambrecht (sp.a), en Stijn Bex (Groen). Die brede steun is zonder twijfel een hart onder de riem van de LGBTQI+-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender, questioning, intersex).

“Vlaanderen maakt er al langer een gewoonte van om op te komen voor de rechten van de LGBTQI+-gemeenschap en discriminatie sterk te veroordelen. Wel overstijgt onze resolutie specifieke situaties en veroordeelt het iedere vorm van discriminatie, geweld en haatspraak. Waar ook ter wereld en ongeacht welke context”, zeggen Paul Van Miert (N-VA), Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D’Hose (Open Vld), parlementsleden van de meerderheid.

“Aangezien bepaalde regimes – ook in Europa – van de coronacrisis misbruik willen maken om de rechten van LGBTQI+-personen in te perken, leek het ons belangrijk om vandaag gezamenlijk een zeer duidelijk signaal te geven vanuit Vlaanderen”, aldus Annick Lambrecht (sp.a) en Stijn Bex (Groen) die het voorstel vanuit de oppositie mee steunden en ondertekenden.

“Het is onaanvaardbaar dat anno 2020 zogenaamde LGBTQI+-vrije zones worden uitgeroepen in een EU-land als Polen, dat in Hongarije een transgender-onvriendelijk beleid wordt uitgerold, of erger nog dat verscheidene islamitische en Afrikaanse landen homoseksualiteit criminaliseren en zelfs bestraffen met de doodstraf”, aldus de vijf indieners. “LGBTQI+-rechten beschouwen we als grondrechten: fundamenteel en universeel.”

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder