Sla navigatie over

Vlaanderen richt interparlementaire commissie op rond arbeidsmarktbeleid

Vlaanderen zal een interparlementaire commissie oprichten rond het arbeidsmarktbeleid, en dit naar aanleiding van het nieuwe federaal regeerakkoord. Dat meldt Tom Ongena (Open Vld), Vlaams Parlementslid en lid van de commissie Economie. Het Vlaams Regeerakkoord telt immers verschillende verwijzingen naar toekomstig federaal beleid. Ook in het federaal regeerakkoord wordt meerdere keren verwezen naar noodzakelijk overleg met de deelstaten.

Open Vld-parlementslid Tom Ongena stelde vandaag voor om het overleg over het arbeidsmarktbeleid ook op parlementair niveau te organiseren met een interparlementaire commissie. Dit naar analogie met de reeds bestaande interparlementaire commissie rond het klimaatbeleid. Het voorstel werd unaniem aanvaard door de commissie Economie. Ongena is tevreden dat deze commissie er komt opdat de toekomstige samenwerking tussen de verschillende beleidsniveaus optimaal kan verlopen.

“Ik zie heel wat positieve zaken in het federaal regeerakkoord die samensporen met de maatregelen in het Vlaams Regeerakkoord en relanceplan. Beide regeerakkoorden bevatten dezelfde ambitie om naar een werkzaamheidsgraad van 80 procent te gaan en zetten in op dezelfde hefbomen om dit te verwezenlijken. Zo wil men werken beter belonen, meer inzetten op opleidingen en de mensen die vandaag inactief zijn aansporen om aan de slag te gaan”, zegt Ongena. “Er is ook de sterke wil tot samenwerking tussen de deelstaten en het federale niveau om samen meer mensen aan het werk te krijgen en zo het behoud van onze sociale zekerheid te garanderen.”

De komende weken zullen de andere parlementen aangeschreven worden. Het is de bedoeling om nog dit jaar een eerste bijeenkomst te organiseren.

Zoek nieuwsberichten
Meest recente berichten

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder